Sådan finder du den rigtige kontinentalseng

Seng med sovende kvinde

Har du et ønske om, at kunne sove godt om natten, så kræver det naturligvis at du har en behagelig og komfortabel seng. Der findes rigtig mange senge på det danske marked, og der er ikke en seng der passer til alle, det har stor betydning for din nattesøvn og din opladning af energi at din seng opfylder dine behov.

Find den rigtige kontinentalseng i første forsøg

Det er helt sikkert også muligt at finde en kontinentalseng til rimelige penge på nettet, der vil være modeller, der kan give dig en rigtig god nattesøvn, uanset hvad du har af krav, der skal opfyldes for at få en god nattesøvn.

En komfortabel kontinental seng står uden ramme og bygges op af tre lag, nederst findes basen eller platformen, som udgøres af en boxmadras, der fås med og uden affjedring, mellemste lag består af springmadrassen med 5 til 7 komfortzoner, de 2 madrasser samarbejder og udgør det største resultat af din gode nattesøvn og til sidst ligger top madrassen, som leveres efter dine præferencer.

Når du shopper kontinentalseng bør du være ekstra fokuseret på kvaliteten af de tre madrasser som sengen består af, da det har afgørende betydning for sengens komfort, hvis du skal være helt sikker på at vælge den bedste kontinentalseng, skal du sikre dig at, alle tre lag madrasser, er højeste kvalitet og passer til din kropsbygning. I nogle modeller er det nederste boxmadras lag sparet væk, det forringer ligge komforten.

Vælg den rette madras

Mange vælger en for blød springmadras og det kan få konsekvenser for kroppen og især ryggen som ikke får tilstrækkelig med støtte hvis madrassen har en forkert fasthed.

Her kan du med fordel benytte denne huskeregel der er tilknyttet din kropsvægt.

Vejer du under 75 kg, skal du gå efter en madras med pocket-fjedre og medium fasthed, den kombination, vil være mest optimal for langt de fleste, der vejer mindre end 75 kg. Mange er af den opfattelse, at multi pocket-fjedre og en madras med en medium fasthed, er det bedste valg til personer, der vejer mindre end 75 kg, men det vil i stedet vise sig, at den bliver for fast og dermed også ukomfortabel at sove på.

Vejer du derimod mellem 75 og 95 kg, så skal valget falde på pocket fjedre der er betegnet med fastheden: Fast. Ligger din kropsvægt i det ovennævnte spænd, vil du opleve en god understøtning af din krop og du vil vågne uden ømme lemmer og følelsen af ikke at have sovet ordentligt.

Den sidste vægt kategori befinder sig over 95 kg, personer med så høj kropsvægt har brug for en madras med multi pocket fjedre, der betegnes med fastheden: Fast. Madrassen har dobbelt så mange fjedre end som den der kun har pocket fjedre, det at madrassen har flere fjedre giver madrassen en stører fasthed og dermed opnås en komfortabel nattesøvn.

Når du støder på begrebet fasthed, så fortæller det noget om hvor hårde fjedrene er, en medium fasthed har blødere fjedre end den madras der betegnes som Fast. Forskellen på pocket og multi pocket fjedre handler om fjedre tætheden pr. kvadratmeter, antallet at fjedre pr. kvadratmeter fortæller om det er en multipocket eller en pocket fjedret madras du ser på, de bedste kontinentalsenge har pocketfjedre madrassen en tæthed på 300 fjedre pr. kvm. Hvor madrasser med multi pocket fjedre har op til 150 fjedre mere pr kvm.