Vi elsker boxmadrasser

Boxmadras i soveværelse

Boxmadrassen er populær og danskernes foretrukne madras, fordi madrassen er bygget op med en træramme, så simpelt som at et par ben, bare lige skal skrues på undersiden af madrassen, hvorefter den er klar til at blive indtaget, benene er forbundet og madrassens kvalitet afgrænses af fjedre og skum fyld.

En boxmadras anvendes som regel sammen med en tynd topmadras, boxmadrassens kvalitet har afgørende betydning for din søvn.

En boxmadras skal passe formålet med det samme, da madrassen ikke sådan lige er til at skifte fjedre og skum på.

Boxmadrasserne bliver ved med at have fremgang

Markedet for boxmadrasser er stærkt vindene hos danskerne, de fleste efterskoler og mange offentlige institutioner indkøber boxmadrasser til værelserne, det er billigt, det er nemt og det er rengørings venligt inventar. Mennesket bruger en stor del af livet i sengen, så en vel til passet komfort er i høj kurs.

Har du problemer med ryg, lænd, skuldre eller andre dele af kroppen, eller ønsker du bare den absolut bedste kvalitet, skal du sikre dig at du får en boxmadras med den rette pasform og komfort til dine ømme punkter, hvor du har brug for støtte.

Kig på prisen, en billig madras er meget hurtigt slidt op, fjedrene bliver slappe og polstringen bliver slatten. Hvis du investere i en kvalitetsmadras, vil du til gengæld have en god ligge komfort i mange år frem og garanti på fjedrene på 10 til 15 år afhængig af producenten.

En madras er ikke bare en forbrugs gode, det er en sundheds regulator i største stil, i gennemsnit tilbringes 8 timer i døgnet på madrassen, så det er værd at tage i betragtning at investere i en kvalitets madras fra start, de fleste vil nok være enige i, at pengene er særdeles godt givet ud, hvis resultatet er en bedre søvn.

Hvis du vælger en madras i god kvalitet fra en anerkendt leverandør, vil den typisk kunne fås i forskellige varianter, og her er der som regel mulighed for at vælge en konstruktion og fasthed, som passer til din personlige kropsbygning.

Hold øje med dette

Når du skal ud og investere i en ny boxmadras er der nogle helt enkelte detaljer som du bør være opmærksom på, så du ikke ender ud med at betale for meget for den forkerte komfort.

Der skal altid en topmadras med til en boxmadras, topmadrassen kan regulere det tryk din krop afgiver ned i madrassen og vil dermed virke som stød absorberende underlag, samtidig med det er et beskyttende overdække for selve madrassens polstring og øger boxmadrassens levetid.

Fjedrene er meget vigtige for fastheden i boxmadrassen, boxmadrasserne er produceret i 3 vægt klasser og dermed også 3 fjedre typer- med det er altså ikke lige gyldigt hvilke type du vælger, det har stor betydning for din ligge komfort og dermed din søvn at du har det rette segment i fjeder og topmadras.

For at gøre det rette køb af boxmadrassen, kan det være til gavn, foruden at have din vægt i minde, også at kigge på fjedre pr. m2, komfort zoner hvor der typisk er 5 til 7 zoner som er med til at sikre at hoved, hale, ryg og fødder får optimal støtte og fasthed, hårdheden i madrassen, polstringen i kg/ m3, samt boxmadrassens bolster der er madrassens fyld.

Vejer du under 75 kg, anbefales Pocket Fjedre, der giver medium fasthed.

Vejer du mellem 75 og 95 kg, anbefales også pocket fjedre dog med Fast Fasthed.

Vejer du over 95 kilo, er multi pocket fjedre –fast fasthed det optimale valg.

Det er ikke ualmindeligt at blive anbefalet en multi pocket fjedre, fordi mange tror at flere fjedre giver bedre komfort. En multi pocket fjedre madras bliver meget fast, så der skal benyttes en blødere topmadras for at udligne sengens liggekomfort, det er penge lige ud i luften og din seng får en helt forkert liggeflade.

Det er ofte lettere at handle boxmadras online, det er ganske let at finde de senge der er på tilbud her og nu, uden at være tvungen til at rende fra butik til butik for at finde den rette pris, fordi konkurrencen er så høj på nettet, er det også forholdsvist let at anskaffe sig en boxmadras til ganske fordelagtige priser.