Bioethanol pejse vinder ind på danskerne

tunnel biopejs

En pejs eller kamin kan lave en helt utrolig hygge i hjemmet. At se på de sagte flammer i pejsen, mens man sidder i sofaen og nyder en kop kaffe eller eventuel en drink, kan være terapi for langt de fleste mennesker.

Hvis man har et hus, hvor der ikke lige er monteret en pejs, eller hvis du er en af dem, der ikke gider oprydningen efter brændets aske, så er det måske værd at overveje en biopejs i stedet. Men hvad er helt præcist lige sådan en pejs? Der findes masser af information omkring biopejse på nettet – klik her og læse mere. I denne artikel får du et overblik over, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger en biopejs.

Hvilken type biopejs skal du vælge?

Ligesom ved almindelige pejse og brændeovne, så er der også rigelig forskellige at vælge mellem, når der tales om biopejse, bioovne, biogas pejse, biobrænder eller hvad du er vant til at kalde dem. Alle disse navne er nemlig forskellige ord for én og samme ting. Nemlig en pejs, hvor en flamme antændes ved hjælp af den flydende gas bioethanol, hvilket skaber varme samt en hyggelig stemning i rummet.

Variationerne af disse ovne er dog store. Du kan eksempelvis få en biopejs, der er udformet på samme måde som de klassiske kaminer og brændeovne, men du kan også få supermoderne små runde biobrændere på tre ben, der kan stå i hjørnet og skabe en masse hygge. Det er således en meget individuel sag, hvilken bioethanol pejs, der passer bedst til dig, men det er uden tvivl noget, du skal gøre op med dig selv, da designet er ligeså vigtigt som funktionen i en moderne bio ovn.

Med en biopejs får du hyggen på en miljøvenlig måde

Der findes masser af forskelligt varmetilbehør som de klassiske kaminer, pejse, brændeovne mm., men fælles for alle disse er, at de bestemt ikke er særlig miljøvenlige, da de spreder utrolig meget CO2. Du kan også få varmemuligheder, der anvender andre gasser en bioethanol, men disse er heller ikke alle lige miljøvenlige.

I både Danmark og i udlandet er miljøet blevet mere og mere vigtigt, og derfor får biobrændsel også en helt naturlig plads, når der tales om opvarmning. Det er nemlig både mindre besværligt at anvende, mere miljøvenligt samt i mange tilfælde billigere end andre brændsler. Med en pejs bioethanol, får du således både en mere miljøvenlig løsning samt en løsning, der i længden sparer penge i forhold til andre lignende opvarmningskilder.

En biopejs er ikke legetøj

Det virker måske banalt at sige det, men en biopejs producerer stadig ild, og derfor er det også vigtigt at være varsom omkring den. Bioethanol er selvfølgelig brandfarligt, da det ellers ikke ville kunne antænde, men det betyder selvfølgelig også at man ikke bør fylde sin biopejs lige ved siden af eksempelvis levende lys.

En anden meget vigtig ting at få nævnt er max-indikatoren på en biopejs. Det er utrolig vigtigt, at du ikke fylder biovæske over dette mærke, da dette kan medføre for store flammer i forhold til, hvad ovnen er bygget til, hvilket kan ødelægge både pejsen selv, men samtidig kan væsken løbe ud på eventuelt gulv og antænde der.

En kamin, pejs, brændeovn eller lignende med bioethanol som brændsel kan være en super hyggelig tilføjelse til hjemmet, hvis blot man husker, at der er tale om levende flammer. God fornøjelse.